ДКЦПФР каже, що повірила "невідомому" депутату і захистила акціонерів

Понеділок, 30 травня 2011, 15:01

Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку каже, що захищала акціонерів, припиняючи торги цінними паперами "Донецьксталі".

"19 травня до Комісії потрапив депутатський запит, у якому було викладено інформацію про корпоративний конфлікт на підприємствах, пов'язаних з концерном "Енерго", а також вимога призупинити обіг цінних паперів цих компаній", - йдеться в повідомленні регулятора.

Разом із зверненням депутата були подані заява одного із акціонерів та рішення суду з даного питання, підкреслюють в ДКЦПФР.

Варто зазначити, що ДКЦПФР не повідомляє імені депутата. Як відомо, автором звернення в комісію був екс-прокурор Геннадій Васильєв. 

Реклама:

"Комісією на засідання 20 травня було розглянуте дане питання та одноголосно ухвалене рішення про зупинення обігу цінних паперів на термін до одного року", - зазначає в регулятор.

ДКЦПФР запевняє, що таке рішення було прийняте з метою захисту прав акціонерів даних підприємств та недопущення розширення корпоративного конфлікту.

За підрахунками "Економічної правди", загальна сума втрат лише від інвестицій в акції Ясинівського коксохіма і Шахти "Красноармійська-Західна №1"  - входять в "Донецьксталь", сягає близько 80 мільйонів гривень.

"Відповідно до нормативних документів, про своє рішення Комісія зобов'язана повідомити депозитарії протягом трьох робочих днів. Тільки після внесення депозитарієм змін до системи депозитарного обліку стосовно емісійних обмежень фактично зупиняється обіг", - повідомляє комісія.

Такі повідомлення були направлені Комісією у відповідні установи та оприлюднені у офіційному виданні ДКЦПФР 24 травня.

"Причини конфлікту на підприємствах та порядок його вирішення мають бути встановлені судом. В залежності від рішень суду, Комісія буде здійснювати свої подальші кроки", - резюмує ДКЦПФР.

27 травня стало відомо, що Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку зупинила на рік обіг цінних паперів підприємств бізнесмена Віктора Нусенкіса.

"Донецьксталь" планує звернутися в суд з метою визнання рішення ДКЦПФР щодо призупинення обігу цінних паперів підприємств групи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!