Уряд готує формулу "3+1" з митним союзом

Понеділок, 30 травня 2011, 14:17
Українська сторона поки не почала формальні переговори з країнами митного союзу з приводу вироблення механізму співпраці за формулою "3 +1".

Проте, повідомляють у Міністерстві закордонних справ,  веде певну підготовчу роботу в цьому напрямку.

"Якісь формальні переговори з цього приводу ще не ведуться, але підготовча робота вже почалася", - сказав в.о. директора першого територіального департаменту МЗС України Віктор Нікітюк в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він пояснив, що передбачається виробити за участю зацікавлених центральних органів виконавчої влади певну переговорну позицію України, підготувати її для передачі країнам-учасницям митного союзу.

Така позиція, за словами дипломата, повинна передбачала підписання певного рамкового документа, що регулює таку співпрацю.

Реклама:

"Для того щоб визначити зміст цієї формули "3 +1" потрібно нам для себе визначити, який саме механізм ми маємо на увазі", - підкреслив Нікітюк.

Він також додав, що окрім цього потрібно обговорити з потенційними партнерами, країнами-членами митного союзу, сам механізм, виробити рамки.

"Це може бути або меморандум, або рамкова угода, які б визначали, що таке формула "3 +1", яке її наповнення, як вона буде діяти, які потрібно буде підписати конкретні документи для того, щоб ця формула запрацювала", - зазначив дипломат.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!