Україна відправила 5 модернізованих Ан-32 в Індію

Субота, 28 травня 2011, 11:45

Перші п`ять легких військово-транспортних літаків Ан-32 ВПС Індії, на яких виконані роботи з ремонту і модернізації, відправлені до Індії.

Повідомляє "РосБізнесКонсалтинг" з посиланням на держпідприємство "Антонов".

Нова модифікація Ан-32 одержала позначення An-32RE (reequipped). На модернізованих машинах встановлене сучасне устаткування попередження зіткнення літаків в повітрі, раннього попередження зіткнення із землею, система супутникової навігації, літакові далекоміри, модернізовані радіовисотоміри, новий радіолокатор з двома багатофункціональними індикаторами, нове кисневе устаткування, покращені крісла екіпажк.

Вантажопідйомність літака збільшена до 7,5 т.

Роботи виконувалися на держпідприємстві "Завод №410 цивільної авіації" за участю розробника і більш як 20 інших підприємств з України, Росії, Швейцарії і США.

Ан-32 розроблений в КБ Антонова на замовлення індійських ВПС. Постачання Ан-32 до Індії почалися 1984 року.

15 червня 2009 року між Україною і Індією був підписаний договір на виконання ремонту і модернізації 105 Ан-32 ВПС Індії.

Реклама:

Головним його виконавцем з українського боку визначене ДП держкомпанії "Укрспецекспорт" - Державне госпрозрахункове зовнішньоторговельне підприємство "Спецтехноекспорт".

Співвиконавцями контракту є "Антонов", "Завод №410 ЦА", ВАТ "Мотор Січ".

Згідно з контрактом, 40 літаків будуть модернізовано в Україні, 65 - на авіазаводі ВПС BRD-1 в Канпурі (Індія). Перші п`ять Ан-32, які зараз передані замовникові, прилетіли до Києва для модернізації в березні минулого року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: