Депутати перевели фінансистів на міжнародну фiнзвiтність

Четвер, 12 травня 2011, 17:59

Верховна рада врегулювала порядок переходу учасникiв фiнансового ринку на мiжнароднi стандарти фiнансової звiтностi.

За вiдповiдний закон про внесення змiн до закону про бухгалтерський облiк i фiнансову звiтнiсть в Українi (вiдповiдний законопроект №8194), внесений до парламенту урядом, у четвер проголосували 253 народнi депутати, передає "Інтерфакс-Україна".

Закон встановлює, що для складання фiнансової звiтностi застосовуються мiжнароднi стандарти, якщо вони не суперечать законодавству та офiцiйно оприлюдненi на веб-сайтi Мiнiстерства фiнансiв України.

Згiдно з документом, акцiонернi товариства, банки, страховики, а також пiдприємства, що провадять господарську дiяльнiсть за тими видами, перелiк яких визначає Кабiнет мiнiстрiв, складають фiнансову звiтнiсть i консолiдовану фiнансову звiтнiсть за мiжнародними стандартами.

При цьому закон встановлює, що пiдприємства, крiм зазначених, самостiйно визначають доцiльнiсть застосування мiжнародних стандартiв для складання своєї фiнансової звiтностi.

Реклама:

Вiдповiдно до закону, пiдприємства iнформують спецiально уповноважений центральний орган виконавчої влади у сферi статистики про складання ними фiнансової звiтностi за мiжнародними стандартами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: