Колесніков: "лоукости" самі не просяться в Україну

Вівторок, 5 квітня 2011, 15:16

Бюджетні авіакомпанії мають усі можливості для початку польотів в Україну.

Про це заявив віце-прем'єр Борис Колесніков, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Україна готова сьогодні підписати будь-які комерційні договори з low-cost перевізниками... За останні чотири місяці ми не отримали жодної офіційної пропозиції на відкриття low-cost", - сказав віце-прем'єр.

За його словами, за подачі пропозиції компанія зможе протягом 15 днів відкрити рейс.

Реклама:

Колесніков також виключив можливість надання повітряним перевізникам України і Росії п'ятого ступеня свободи при взаємному відкритті авіаційних ринків двох держав.

"Думаю, буде все, крім п'ятого ступеня свободи", - сказав він.

За прогнозами Колеснікова, переговори з російською стороною завершаться до кінця липня.

Як відомо, п'ятий ступінь свободи для авіаперевізників, згідно з європейськими нормами, передбачає можливість виконання рейсу між двома державами авіакомпанією з третьої країни з маршрутом із відправною точкою або місцем призначення в країні її реєстрації.

Раніше українські авіаперевізники виступали за зняття обмежень у повітряному просторі між Україною і Росією, називаючи цей ринок найбільш зарегульованим.

Колесніков заявляв, що пускати в Україну іноземних авіаперевізників невигідно, оскільки тоді українські авіакомпанії залишаться без роботи.

"Ми готові підписати договір про відкрите небо з Росією та Ізраїлем, із якими у нас безвізовий режим. Ось із Росією переговори майже закінчені. Думаю, що до середини літа закінчимо", - сказав Колесніков.

Водночас, представники іноземних авіакомпаній, що працюють в Україні, скаржилися на бюрократію і затягування видачі дозволів українською владою.

Про свою готовність почати літати в Україну заявили шість лоу-кост авіакомпаній - російська "Авіанова", ірландська Ryanair, арабська FlyDubai, німецька Air Berlin, словацька Danube Wings і британська Easy Jet.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!