Депутати зайнялись питанням примусового відчуження майна

Вівторок, 5 квітня 2011, 11:47

Верховна рада приступила до законодавчого врегулювання примусового відчуження майна в умовах надзвичайного або воєнного стану.

Депутати пропонують передбачити норму, яка не допускала б примусового відчуження майна під Євро-2012.

Як передає "ЛІГАБізнесінформ", за проект закону про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного або надзвичайного стану (N7378) в першому читанні проголосували 258 народних депутатів.

Як пояснив глава підкомітету Комітету з питань економічної політики Олександр Бондар, документ спрямований на те, щоб врегулювати правовідносини, пов'язані з відчуженням майна в умовах надзвичайного або воєнного стану.

Реклама:

Він звернув увагу на те, що Конституція України передбачає таку можливість у порядку, визначеному законом. У той же час, відповідного закону в Україні досі немає.

Бондар відзначив, що профільний комітет рекомендує прийняти документ за основу. У той же час, за його словами, документ потребує доопрацювання.

"Я як депутат теж внесу зауваження з тим, щоб норми цього закону застосовувалися виключно в тих випадках, які передбачені Конституцією, щоб у нас не було випадків відчуження під Євро-2012, Олімпіади та інші заходи - тільки надзвичайний стан або військовий стан", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!