ГПУ знайшла, як за Тимошенко розікрали 26 мільйонів

Понеділок, 4 квітня 2011, 11:20

Генпрокуратура порушила 166 кримінальних справ за фактами нецільового використання бюджетних грошей, виділених на боротьбу з повінню на Західній Україні у 2008-2010 роках.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

За даними перевірок, проведених органами прокуратури, виявлено, що частину виділених коштів використано не за цільовим призначенням.

"Мали місце випадки незаконного призначення громадянам грошової допомоги, фальсифікації документів про обсяги виконаних робіт, безпідставного складання кошторисів на ремонт об'єктів, які не пошкоджені повінню", - сказано у повідомленні.

За їх результатами порушено 166 кримінальних справ, з яких 115 вже скеровано до суду.

За даними ГПУ, збитки у кримінальних справах становлять 26,2 млн. грн., з яких у ході досудового слідства відшкодовано 5,6 млн. грн.

З метою відшкодування інших коштів пред'явлено позови та накладено арешти на майно обвинувачених.

Зокрема, прокуратурою Чернівецької області направлено до суду кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України щодо заступника начальника Головного управління регіонального розвитку облдержадміністрації та керівників 5 підприємств, "які, зловживаючи владою і службовим становищем, розікрали державні кошти на суму 5 млн. грн., що були виділені на подолання наслідків стихії у 2008 році".

Йдеться, зокрема, про виділення коштів на будівництво 16 мостів у Глибоцькому і Заставнівському районах Чернівецької області.

Перевірки з цих питань тривають.

На даний час за участі органів Держфінінспекції перевіряється законність використання понад 150 млн. грн., виділених на подолання наслідків повені.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!