У Азарова хочуть встигнути з "Повітряним експресом" до Євро-2012

Вівторок, 26 квітня 2011, 17:44

Рівно через 14 місяців - у червні 2012 року - Кабмін має намір прийняти в експлуатацію залізницю між Києвом і аеропортом "Бориспіль".

Про такі плани українського уряду повідомляє "Вісник державних закупівель", інформує "Дело".

Відповідно з опублікованою інформацією, роботи з організації залізничного пасажирського сполучення Київ - міжнародний аеропорт "Бориспіль" - розробка проектно-кошторисної документації об'єкта і будівельні роботи, буде здійснювати Китайська національна корпорація машинної індустрії і генеральних підрядів - СМСЕС.

Вартість цих робіт становить 372,3 мільйона долара - приблизно 3 мільярди гривень.

Реклама:

"Український БАМ" повинен бути побудований у дуже стислі терміни - за 14 місяців, щоб встигнути до початку проведення в Україні Євро-2012.

Нагадаємо, на минулому тижні Київ і Пекін підписали угоду з експортно-імпортним банком Китаю з будівництва швидкісної залізничної гілки між Києвом і аеропортом "Бориспіль" та спорудження об'єктів інфраструктури Київської області на суму 2 мільярди доларів.

Умови фінансування: кредит на 15 років з канікулами строком на три роки і ставкою кредитування Libor + 3,5%.

Застава - самі активи проекту. Як повідомляли в Державному агентстві з інвестицій та управління національними проектами, угода дозволить почати вже у травні практичну фазу будівництва швидкісної залізничної гілки.

Відповідно з техніко-економічним обгрунтуванням, окупність "Повітряного експреса" складе 15 років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!