"Укргазвидобування" знайшло сланцевий газ у Східній Україні

П'ятниця, 22 квітня 2011, 19:33

Дочірня компанія "Укргазвидобування" виявила кілька ділянок Дніпровсько-Донецької западини, на яких розташовані потенційні родовища сланцевого газу.

Про це заявив начальник пошукового департаменту "Укргазвидобування" Михайло Мачужак, пише газета "Дело".

Як відомо, раніше обговорювалася можливість видобутку цього виду газу лише на Прикарпатті, а в решті регіонів говорили лише про інші види так званого "нетрадиційного газу": з пісковиків, газу глибокого залягання, метану вугільних пластів та іншого.

Крім того, обговорювалася можливість видобутку бітумозних, а не газових, сланців у Кіровоградській та Черкаській областях.

Реклама:

Тепер же, за даними Михайла Мачужака, "Укргазвидобування" визначило 11 перспективних ділянок у Західній Україні, і ще 7 - на території Дніпровсько-Донецької западини, тобто, в Полтавській і Харківській областях, де активно видобувається також традиційний газ.

"Запаси тільки Руденківської, Бахмутської та Кальміус-Торецької ділянок Дніпровсько-Донецької западини можуть бути оцінені в 3-5 мільярдів кубометрів газу", - хвалиться Мачужак.

За словами представника компанії, дані про ці родовища уже подані до Кабінету міністрів, який, імовірно, погодиться видати без проведення конкурсу ліцензії на ці ділянки НАК "Нафтогаз України".

Піся цього можна буде приступати до переговорів з інвесторами і чекати результатів першого пробного буріння.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: