КМДА повернеться до питання про продаж "Хрещатика"

Середа, 13 квітня 2011, 13:44

Київська мiська державна адмiнiстрацiя наполягатиме на приватизацiї комунальних пакетiв акцiй банку "Хрещатик", пiдприємств "Київспецтранс" i "Метровагонсервiс".

Про це заявив начальник Головного управлiння комунальної власностi Києва Дмитро Парфененко в iнтерв'ю агентству "Iнтерфакс-Україна".

"Питання про внесення цих об'єктiв вирiшуватиметься пiсля того, як програма приватизацiї на 2011-2012 роки набуде чинностi", - сказав вiн.

"Як ви вважаєте - можна отримати 1,38 млрд. гривень, маючи на руках дев'ять пакетiв акцiй i 150 примiщень? У списку, який ми пропонуємо, звiсно, є дуже привабливi об'єкти, але їх небагато, переважно "дрiб'язок". Без об'єктiв, що можуть забезпечити серйознi грошовi надходження, план на 2011 рiк виконати не реально", - наголосив Парфененко.

Реклама:

Як повiдомлялося, 31 березня Київрада затвердила програму приватизацiї на 2011-2012 роки, вилучивши з неї пакет акцiй у розмiрi 24,525% ПАТ КБ "Хрещатик", а також ЗАТ "Київспецтранс" (25,99%) i ВАТ "Метровагонсервiс" (51%).

Заступник голови КМДА Олександр Пузанов заявив, що вся програма приватизацiї спочатку передбачала, що в результатi її реалiзацiї надходження до мiського бюджету мають становити 1,4 млрд. гривень.

Проте у зв'язку з тим, що Київрада виключила пакети акцiй банку "Хрещатик", а також "Київспецтрансу" та "Метровагонсервiсу", плани надходжень до бюджету вiд приватизацiї можуть бути не виконанi.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: