У Азарова сказали, скільки насправді коштуватиме китайська гречка

П'ятниця, 1 квітня 2011, 17:45
Ціна на гречку з Китаю, яка прибуде в Україну в перших числах квітня, становитиме вроздріб близько 14 гривень за кілограм.

Про це повідомив директор департаменту розвитку аграрного ринку Міністерства аграрної політики і продовольства Анатолій Розгон, зазначивши, що раніше помилково була названа вартість 17 гривень, повідомляє прес-служба уряду.

"Ціна на цю гречку буде 14 гривень у порту на митній території України", - підкреслив директор департаменту.

У прес-службі, посилаючись на міністра аграрної політики і продовольства Миколу Присяжнюка, зазначили, що "китайська гречка дещо відрізнятиметься від української".

"Але не тому, що вона кормова, а тому що це інші сорти гречки. До того ж ми підходимо до цього питання зважено і побачимо з першої партії, чи сприйме наш споживач цю продукцію", - зазначив міністр.

"На виконання доручення Кабміну щодо закупівлі гречки та крупи гречаної спеціалістами ТОВ "Хлібінвестбуд" під час перебування у КНР укладено відповідний договір з компанією Dalian Ruifeng Grain Processing Co, LTD та привезено зразки", - йдеться у повідомленні.

У Кабміні заявили, що було проведено експертизу чотирьох зразків.

"Проведені дослідження засвідчили, що всі зразки гречки з Китаю відповідають продовольчому призначенню для споживання населенням", - зазначила прес-служба.

Також нагадується, що Україна має намір ввезти з Китаю 20 тисяч тонн гречаної крупи.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!