Ахметов спрямує мільярдні дивіденди на благодійність

П'ятниця, 1 квітня 2011, 17:13

Найбагатший українець, депутат Верховної ради від ПР, власник компанії СКМ Рінат Ахметов планує спрямувати мільярдні дивіденди на благодійність.

Про це повідомляють джерела "Економічної правди".

"31 березня акціонери підконтрольних "Метінвесту" Центрального та Північного ГЗК вирішили виплатити 4,7 мільярда гривень дивідендів із нерозподіленого прибутку. Свою частину дивідендів Рінат Ахметов планує спрямувати на благодійність", - сказав співрозмовник ЕП.

За його словами, кошти будуть переведені у новостворений фонд, який фінансуватиме дитячі будинки інтернатного типу, що забезпечують розвиток, виховання, навчання та соціальну адаптацію дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Реклама:

Також фонд фінансуватиме низку освітніх проектів, медицину та програми з протидії дитячому алкоголізму та наркоманії.

Співрозмовник ЕП додав, що незабаром Ахметов звернеться до всіх багатіїв України із закликом поділитися своїми статками з маленькими українцями, позбавленими батьківської опіки.

Як повідомлялося, компанія СКМ, яка на 100% належить Ахметову, 2010 рік закінчила з чистим неконсолідованим прибутком 3,717 мільярда гривень.

Компанія СКМ володіє й управляє активами в гірничо-металургійній, енергетичній, телекомунікаційній, банківській, страховій, медійній галузях, а також у сфері ритейлу і нерухомості.

До групи СКМ входять компанії "Метінвест Холдинг", "Дтек", телекомунікаційна група Vega, "Сьогодні Мультимедіа", ТРК "Україна", "ЕСТА Холдинг", "Український Ритейл" та інші.

"Економічна правда" нагадує, що 1 квітня українці відзначають Міжнародний день сміху. Вся інформація, наведена у цій новині, є жартом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!