Вкладників "Родовід Банку" переведуть в один з проблемних банків

Четвер, 3 березня 2011, 16:59

Кошти вкладників "Родовід Банку" будуть переведені в один з держбанків.

Про це йдеться в проекті Меморандуму про економічну та фінансову політику, погодженого українською стороною та місією МВФ, передає DT.UA.

"Що стосується "Родовід Банку", ми вирішили перевести всі депозити, разом з відповідними за обсягом активами, які надійшли у вигляді державних рекапіталізаційних облігацій, в інший державний банк", - йдеться в документі.

Нагадаємо, згідно закону "Про банки і банківську діяльність", державним є банк, 100% акцій якого належить державі. На сьогодні цьому критерію відповідають Ощадбанк і Укрексімбанк.

Реклама:

Заклад, який залишиться на місці "Родовід Банку", буде трансформовано в "банк безнадійних активів" з ліцензією, яка передбачає обмежений набір видів діяльності.

Планується, що "банк безнадійних активів" буде акумулювати проблемні активи і згодом припинить свою діяльність або буде проданий.

Згідно з проектом меморандуму, Кабмін розглядає можливість переведення до цієї установи безнадійних активів з націоналізованих банків "Київ" та Укргазбанку.

У лютому Національний банк запропонував Міжнародному валютному фонду новий набір рішень з порятунку націоналізованих банків, а також щодо "Надра Банку".

У порятунку "Родовід Банку" НБУ пропонував задіяти державний Укрексімбанк.

З цією метою пропонувалося збільшити його капітал і перевести в держбанк зобов'язання "Родовід Банку" перед приватними клієнтами разом з його "живими" активами і роздрібною мережею.

Із залишків "Родоводу" НБУ пропонував зробити так званий bad bank - структуру, в якій будуть акумульовані всі непрацюючі активи Укргазбанку, банку "Києва" і, можливо, "Надра Банку".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!