"Газпром" і словенці створили компанію для "Південного потоку"

Вівторок, 22 березня 2011, 20:33

Голова правління "Газпрому" Олексій Міллер і президент правління Geoplin Plinovodi d.o.o. Мар`ян Еберлінц підписали угоду учасників компанії South Stream Slovenia LLC - спільної проектної компанії, що створюється на паритетних засадах для реалізації проекту "Південний потік" на території Словенії.

Як повідомили в управлінні інформації "Газпрому", до сфери діяльності компанії South Stream Slovenia LLC входить підготовка проектної документації, організація фінансування, будівництво і експлуатація газопроводу на території Словенії, передає УНІАН.

Міллер відзначив, що створення спільної проектної компанії демонструє серйозність намірів "Газпрому" і Geoplin Plinovodi щодо реалізації проекту "Південний потік" на території Словенії.

"Проект покликаний дати новий імпульс економіці Південної та Центральної Європи: завдяки "Південному потоку" створюватимуться нові робочі місця, залучатимуться інвестиції, прискоряться інтеграційні процеси в регіоні. Співпраця енергетичних компаній в рамках цього багатонаціонального проекту стане додатковою гарантією надійності й гнучкості поставок російського газу на європейські ринки", - сказав Міллер.

Реклама:

27 травня 2010 року між ВАТ "Газпром" і Geoplin Plinovodi d.o.o. було укладено угоду на виконання ТЕО, відповідно до якого замовником ТЕО виступає Geoplin Plinovodi d.o.o.

За результатами тендеру в червні 2010 року було визначено підрядника - компанію IBE d.d. Розробка національного ТЕО на даний момент завершена, і відповідні результати аналізуються компаніями.

"Південний потік" - система газопроводів, яка має з`єднати Росію і країни Південної та Центральної Європи.

Магістральний газопровід пройде дном Чорного моря з міста Новоросійська до міста Варна - Болгарія.

Передбачається, що далі "Південний потік" розгалужуватиметься: одна магістраль пройде через Грецію на південь Італії, друга - через Сербію і Угорщину до Австрії.

Загальна протяжність чорноморської ділянки - близько 900 км, максимальна глибина - більш як 2000 м, проектна потужність - 63 млрд. кубометрів газу на рік. Передбачуваний початок поставок - 2015 рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!