Сукупний ВВП країн СНД за останні 10 років виріс у 6 разів

Субота, 19 березня 2011, 14:54

Сукупний ВВП країн-учасниць Співдружності Незалежних Держав збільшився у шість разів за останні десять років.

Про це свідчать результати дослідження, що були проведені Міжнародною організацією кредиторів з метою оцінити інвестиційний потенціал СНД у порівнянні з іншими найбільшими торговельно-економічними блоками.

Результати дослідження були представлені в Москві в ході Міжнародного економічного форуму СНД, пише DT.UA.

У дослідженні був розглянутий інвестиційний потенціал СНД у порівнянні з п'ятьма найбільшими торговельно-економічними блоками світу: Євросоюзом, Азіатсько-Тихоокеанською Угодою, Північноамериканською зоною вільної торгівлі, Південноамериканським спільним ринком та Радою співробітництва Арабських держав Перської затоки.

Реклама:

У дослідженні зазначається, що до 2008 року протягом восьми років більшість країн світу демонстрували стале економічне зростання, що вимагало додаткових вкладень і залучення іноземного капіталу.

Інвестори з розвинених країн звернули увагу на ринки, що розвиваються, припускаючи отримання більшої віддачі від своїх вкладень, ніж у «рідному середовищі».

«За динамікою темпів приросту ВВП економіка СНД за 10 років зросла більш ніж у 6 разів, азіатська - в 4 рази, а от у розвинених країнах навіть не вийшло її подвоїти. Звичайно, криза внесла свої корективи, але показники в Азії та Латинській Америці вже вище, ніж у 2008 році, та й всі інші близькі до того, щоб повернутися на докризовий рівень», - йдеться в доповіді.

За 2010 рік приріст ВВП всіх торгових блоків позитивний. На загальному фоні краще виглядають МЕРКОСУР і СНД з приростом близько 10%, випереджаючи також і НАФТА, і АПТА.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!