Комунальні тарифи у столиці зросли у 1,5-5 разів

Середа, 16 березня 2011, 14:29

Мешканці Шевченківського району Києва скаржаться, що комунальні тарифи підняли у 1,5-5 разів.

Про це свідчать рахунки за житлово-комунальні послуги за лютий 2011 року, які отримали мешканці хрущівок Шевченківського району столиці.

Так оплата послуг з утримання будинків та прибудинкових територій збільшилася в порівнянні з січнем 2011 року у 1,69 разу. Опалення - у 1,37 разу. Гаряче водопостачання - у 1,32 разу, йдеться в повідомленні.

"Особливо цинічним виглядає сума оплати за холодну воду, яка збільшилася майже у 5 разів! Незрозуміло - чи це київські чиновники свідомо "в сліпу" підняли норми споживання холодної води на місяць на одну особу з 3,3 кубічних метрів до 14,96(!) куб.м., чи це "проста" злочинна недбалість працівників водоканалу", - зазначають активісти.

Реклама:

Водночас, реальне утримання будинків та прибудинкових територій не тільки ніяким чином не змінилося, але й навіть зарплатня двірників залишилася такою ж, вказують мешканці.

" А обіцянка нової київської влади, що мешканці будинків самі будуть обирати послуги, які їм необхідні, так і залишилася цяцянкою. Більш того столичні можновладці навіть не повідомили мешканців на підставі чого оплата житлово-комунальних послуг збільшилася за місяць у 1,5-5 разів, і за які саме послуги з утримання будинків та прибудинкових територій жителі того чи іншого конкретного будинку сплачують", - йдеться в зверненні.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!