"Нафтогаз" подбає про бензин без спекулянтів

Субота, 12 березня 2011, 10:37

НАК "Нафтогаз України" зробить додаткові закупівлі вуглеводнів для стабілізації ціни на бензин в Україні.

Про це заявив голова правління НАК Євген Бакулін на брифінгу в Харкові у п'ятницю, відповідаючи на запитання журналістів про можливість впливу компанії на ціни на бензин на внутрішньому ринку країни, повідомляє агентство "УНІАН".

Він зазначив, що уряд поставив перед "Нафтогазом України" завдання докласти "максимум зусиль, щоб стабілізувати ціни на ринку нафтопродуктів України і не допустити спекулятивних необгрунтованих підвищень".

"Ми сьогодні плануємо робити додаткові закупівлі і вуглеводневої сировини для переробки на наших заводах, і нафтопродуктів для того, щоб стабілізувати ціни на внутрішньому ринку країни, особливо в період весняно-польових робіт", - сказав Бакулін.

Реклама:

Як повідомлялося, із 4 по 11 березня середні по Україні роздрібні ціни на нафтопродукти збільшилися на 3,6-4,1% (у середньому на 3,8%).

Так, за даними моніторингу консалтингової групи "А-95", із 4 по 11 березня середні по Україні роздрібні ціни на нафтопродукти змінилися таким чином: бензин А-80 - збільшилися на 4,1% - з 8,29 грн./літр до 8,63 грн./літр; бензин А-92 - збільшилися на 3,8% - з 8,77 грн./літр до 9,10 грн./літр; бензин А-95 - збільшилися на 3,6% - з 9,16 грн./літр до 9,49 грн./літр; дизельне пальне - збільшилися на 3,8% - з 8,59 грн./літр до 8,92 грн./літр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!