Путін пробачив Тимошенко борги ЄЕСУ - Азаров

П'ятниця, 11 березня 2011, 12:45

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко у 2009 році підписала газовий контракт з Росією в обмін на списанні боргів ЄЕСУ.

Таке переконання висловив прем'єр Микола Азаров на підсумковій прес-конференції у п'ятницю.

Зокрема, він сказав, що не його уряд підвищував ціни на газ і зупинився на деяких деталях переговорів з прем'єром Росії Володимиром Путіним.

Зокрема, він нагадав, що Тимошенко "без дозволу уряду і тодішнього президента вночі уклала угоди по газу з Російською Федерацією, що в підсумку призвело для збільшення ціни на газ для України".

Реклама:

"Я кілька разів питав у Путіна: "Володимире Володимировичу, яким гіпнозом ви подіяли на Тимошенко?". Бо це треба повністю втратити голову, щоб підписати таку кабальну угоду, за якою Україна взагалі не має жодних прав, а має тільки обов'язки, і жодних можливостей оскаржити немає", - сказав Азаров.

За його словами, внаслідок підписання цієї угоди Україна опинилася на межі дефолту.

"Ми говорили з президентом, і я сказав: Вікторе Федоровичу, треба зробити все можливе, щоб зменшити ціну на газ, а інакше Україна - банкрут. Президент розпорядився створити робочу групу, і ця робоча група була, як челноки", - сказав Азаров.

"І ось так звані Харківські угоди. Перша година ночі, у Путіна температура 39, він мені каже: Відпускай мене. А я кажу: Не можу... Путін нарешті не витримує і каже: Так ваше Тимошенко погодилася на 50 років оренди (ЧФ РФ у Криму)", - додав він.

"Чому вона підписала цей контракт? Тому що їй пробачили борги (ЄЕСУ) у 450 мільйонів доларів, і Росія якось раптом забула про цю серйозну заборгованість. Може, Росія забула про векселі, які були видані "Нафтогазу" певною компанією? І що найцікавіше, все це робилося напередодні президентських виборів", - зазначив прем'єр.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!