Аеропорт "Запоріжжя" переводять у комунальну власність

Вівторок, 1 березня 2011, 10:31

Запорізька міськрада ухвалила рішення про прийняття в комунальну власність міжнародного аеропорту "Запоріжжя".

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу міськвиконкому.

"У понеділок депутати Запорізької міськради прийняли рішення "Про прийняття у комунальну власність територіальної громади Запоріжжя цілісного майнового комплексу державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Запоріжжя", - йдеться в повідомленні.

"Зараз ніхто, крім Запоріжжя, не зацікавлений у збереженні аеропорту. Ми не можемо допустити закриття аеропорту, адже це інвестиційний імідж міста. Прийняття сьогоднішнього рішення допоможе зберегти аеропорт для Запоріжжя", - наведені в повідомленні слова міського голови Олександра Сіна.

Реклама:

Як зазначено в повідомленні, питанням передачі аеропорту в комунальну власність міська влада почала займатися ще в 2010 році.

Були досягнуті необхідні домовленості з урядом, проведена низка нарад за участю представників міністерства транспорту і зв'язку.

"Міська влада продовжує пошук інвестора для будівництва сучасного аеровокзального комплексу, а уряд обіцяє виділити кошти на реконструкцію злітно-посадкової смуги", - ідеться у повідомленні.

Міжнародний аеропорт "Запоріжжя" має розгалужену інфраструктуру, при цьому пропускна здатність аеропорту забезпечується двома терміналами і становить 120 пасажирів на годину.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: