"Київенерго" починає реконструкцію мереж

Вівторок, 1 березня 2011, 10:10

Власники "Київенерго" мають намір інвестувати в реконструкцію теплових мереж компанії 12-15 млрд. гривень.

Про це заявив генеральний директор ДТЕК, яка контролює 40% акцій генерації, Максим Тимченко, пише газета "Комерсант-Україна".

У 2010 році на ці цілі буде витрачено близько 370 млн. гривень, надалі - по 1 млрд. гривень на рік.

"Ми як акціонери будемо сприяти залученню міжнародних кредитів і надіслати власні кошти компанії на реконструкцію", - сказав голова ДТЕК.

Реклама:

Голова правління "Київенерго" Едуард Соколовський уточнив, що зараз підприємство веде переговори про залучення кредитів ЄБРР і Світового банку на 25-30 років.

За його словами, 2011 року буде закінчений енергоаудит компанії, який визначить остаточний розмір і черговість інвестицій.

"Київенерго" експлуатує всі столичні енергетичні об'єкти, за винятком Дарницької ТЕЦ.

У 2010 році підприємство збільшило виробництво електроенергії на 25,3%, до 4,7 млрд. кВт-год. 50% +1 акція "Київенерго" належать НАК "Енергетична компанія України", ще 40% контролює ДТЕК.

Зараз столичні тепломережі належать Київській міській державній адміністрації, а "Київенерго" їх орендує, щорічно продовжуючи відповідний договір.

Для залучення кредитів в компанії розраховують укласти угоду про концесію, зазначив Соколовський.

Голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов уточнив, що це питання буде обговорюватися на сесії Київради 24 березня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: