Азаров звинуватив імпортерів в подорожчанні пального

Середа, 9 лютого 2011, 10:56

Скасування мита на імпорт нафтопродуктів в минулі роки призвело до монополізації ринку з боку імпортерів.

"Скасування мита на імпорт нафтопродуктів в минулі роки призвело до монополізації ринку з боку імпортерів, їх доля на ринку сягнула 60%. Це дозволило їм везти ціновий диктат і збільшити вартість пального до європейського рівня", - сказав Азаров.

Прем'єр нагадав, що розпочато антидемпінгове розслідування стосовно імпортерів нафтопродуктів.

Також, за його словами, "Міненерговугілля разом з вітчизняними нафтопереробниками розробило план заходів, щодо стабілізації ринку нафтопродуктів шляхом збільшення переробки нафти до 14 млн. тонн вже 2011 року".

Реклама:

АМКУ має намір до середини лютого винести рішення у справі за фактом стрімкого зростання цін на бензин, який був зафіксований у компаній "ОККО-Нафтопродукти", ТОВ "Континент Нафто Трейд", "Альянс Холдинг" , "Лукойл-України" і "Кершер".

Наприкінці січня Україна почала спеціальне розслідування щодо імпорту в країну окремих видів нафтопродуктів в незалежності від країни походження.

У свою чергу імпортери нафтопродуктів пояснюють зростання цін подорожчанням нафти у світі і підвищенням акцизів, яке було ініційоване урядом і підтримано Верховною радою.

Свою стурбованість можливим введенням мит у спільному листі прем'єр-міністру України виклали посольства Литви, Румунії та Польщі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!