Будівництво залізниці між "Борисполем" і Києвом відкладається

Четвер, 3 лютого 2011, 17:52
Реалізація проекту будівництва залізничної гілки від державного міжнародного аеропорту "Бориспіль" у напрямку Києва може початися в 2012 році.

Про це заявив гендиректор аеропорту Борис Шахсуваров, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Питання відкрите. Воно не зняте з порядку денного... Думаю, цього року до цього питання можуть повернутися, але не зараз", - сказав він.

Гендиректор пояснив, що для будівництва залізниці необхідно вирішити низку питань, зокрема тих, які стосуються вимог Китаю надати державні гарантії під кредит, який залучатимуть для будівництва.

"Умови китайського банку - це гарантії уряду. Усе, що необхідно, ми зробили - ТЕО, бізнес-план. Проект сам себе не окупить в короткий термін. Існує необхідність дотування аеропорту державою на етапі повернення кредиту", - сказав Шахсуваров.

Реклама:

Водночас він не озвучив точну вартість проекту, пославшись на те, що наразі не завершена його розробка.

"Моя особиста думка: вартість не буде перевищувати 200 млн. доларів у тому варіанті, який нас влаштує", - сказав керівник аеропорту.

Крім того, додав Шахсуваров, необхідно вирішити питання із земельними ділянками, по яких пройде залізниця, чим наразі  займається облдержадміністрація.

Також існують питання, пов'язані із графіком руху поїздів і вартістю проїзду. За словами ген директора "Борисполя", закладена в розрахунки вартість проїзду становить 10 доларів за поїздку.

Як відомо, рамкова угода, укладена між ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" і Китайською національною корпорацією машинної індустрії й генеральних підрядів у вересні 2010 року, дає можливість Україні одержати кредитне фінансування в обсязі до 1 мільярд доларів.

Вона передбачає будівництво залізниці довжиною 8 км від Київ до аеропорту "Бориспіль", будівництво чотирьох вокзалів і забезпечення залізниці електропоїздами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: