Надра Банк дасть кредит підприємству із сфери інтересів Фірташа

Середа, 23 лютого 2011, 17:17 -

ВАТ "Комерційний банк "Надра" відкриє державному підприємству "Запорізький титано-магнієвий комбінат" мультивалютну відновлювану кредитну лінію, еквівалентну 87,572 млн. гривень, для поповнення оборотних коштів.

Кредитний договір вартістю 12,261 млн. гривень (із ПДВ) сторони підписали 18 лютого, повідомляє прес-служба Міністерства економіки.

Згідно із повідомленням, кредитна лінія відкрита терміном на один рік - до січня 2012 року.

Надра Банк заснований в 1993 році. Фінустанова претендує на рекапіталізацію за рахунок бюджетних коштів.

Реклама:

Власник Group DF, український бізнесмен Дмитро Фірташ у травні 2010 року заявив, що готовий вкласти у Надра Банк 5 млрд. гривень на паритетних засадах із державою.

До початку 2011 року його найбільшими акціонерами залишалися кіпрські Novartik Trading Limited (60,9967%) і Manmade Enterprises Limited (30,7406%).

ЗТМК є єдиним в Україні та Європі виробником металевого губчастого титану.

Після перетворення підприємства в акціонерне товариство планується включити його у державну холдингову компанію "Титан України", до якої вже увійшли "Сумихімпром" і ДАК "Титан", що володіє 50% +1 акція ЗАТ "Кримський титан".

Керівник "Титану України", а також "Сумихімпром" і ЗТМК - колишні топ-менеджери з OstChem Group, що входить Group DF.

В кінці 2010 року Фірташ заявив про бажання об'єднати свої активи в титановій галузі із державними активами і створити єдину структуру в цій сфері, отримавши у ній контроль.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: