Власник Херсонського НПЗ готовий закласти 100% заводу заради держгарантій

Четвер, 17 лютого 2011, 15:16

Власник ЗАТ "Херсонський нафтопереробний нафтозавод" готовий закласти 100% акцій підприємства для залучення кредиту на його модернізацію.

Про це повідомив почесний президент групи компаній "Континіум", яка контролює Херсонський НПЗ, Ігор Єремеєв, інформує УНІАН.

За його словами, власник Херсонського НПЗ звернувся до уряду з пропозицією передати 100% акцій заводу в заставу державі для отримання держгарантій, необхідних для залучення кредиту під модернізацію підприємства.

"У такому разі держава зможе контролювати всі фінансові потоки Херсонського НПЗ. Як альтернативний варіант ми пропонуємо передати державі якийсь пакет акцій Херсонського НПЗ і ввести її до складу акціонерів заводу", - уточнив Єремеєв.

Реклама:

Він також повідомив, що в разі успішного завершення модернізації, Херсонський НПЗ як сировину для виробництва нафтопродуктів використовуватиме 70% російської нафти й 30% нафти з Азербайджану.

При цьому Єремеєв зазначив, що не бачить проблем із поставками сировини на Херсонський НПЗ.

10 лютого голова наглядової ради Херсонського НПЗ Єремеєв заявив, що Китайська державна нафтова корпорація Sinopec готова повністю фінансувати реконструкцію Херсонського нафтопереробного заводу, проте під державні гарантії України.

За його словами, реконструкцію заводу планується провести за 4 роки, в два етапи.

Перший етап розраховано на 2,5 року. За результатами виконання першого етапу планується досягти глибини переробки нафти на рівні 78%, виробляючи пальне за стандартом Євро-5.

Через 4 роки планується досягти глибини переробки нафти на рівні 92%.

Також на Херсонському НПЗ планується виробляти біопальне з олійних культур.

Херсонський НПЗ - один із найбільших НПЗ в Україні. Заснований у 1938 році.

З 2005 року завод не виробляє нафтопродуктів у зв`язку із зупинкою на реконструкцію.

Херсонський НПЗ контролює група "Континіум", яка володіє широкою мережею АЗС під торговою маркою WOG.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!