У столиці навесні подорожчає холодна вода

Четвер, 27 січня 2011, 19:40

Тарифи на холодну воду для мешканців Києва подорожчають з 1 березня на 10%.

Про це заявив заступник глави КМДА Олександр Мазурчак.

"Тарифи подорожчають з 1 березня на 10% або приблизно на 30 копійок. Завтра з'явиться розпорядження - тариф буде вводитися з 1 березня", - сказав чиновник.

За словами Мазурчака, таке рішення було прийняте у зв'язку з відповідною постановою НКРЕ.

Реклама:

У зв'язку з тим, що тарифи вступлять в силу з 1 березня, а не з 1 лютого виникне борг по компенсації різниці у тарифах, але міська влада буде просити уряд компенсувати цю різницю за рахунок коштів державного бюджету. 

"Так, необхідна компенсація. Вона виникне, тому що встановлені тарифи НКРЕ з 1 січня, а ми вводимо з 1 березня. Це може бути близько 200 мільйонів. Вона (ця сума) не передбачена у міському бюджеті і ми будемо звертатися до Кабінету міністрів з проханням врахувати цю суму як різницю в тарифах з державного бюджету за січень і лютий", - сказав він.

Мазурчак пояснив, що різниця в тарифах виникає через те, що НКРЕ затверджує тариф з одного числа, а міська влада змушена прийняти рішення після публікації й обговорення за місяць до введення тарифу.

Як відомо, раніше Київська міська державна адміністрація підвищила тарифи на централізоване опалення і гаряче водопостачання для населення на 24,9-28,9% з лютого 2011 року.

Услід за цим НКРЕ підвищила тарифи для населення на електроенергію на 30% з 1 лютого 2011 року.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!