Білорусь визнала українське пиво

Вівторок, 25 січня 2011, 18:20

Міністерство закордонних справ Білорусі припинило антидемпінгове розслідування щодо імпорту пива з України.

Про це ідеться в листі МЗС Білорусі українським пивоварним компаніям, повідомляє агентство "Українські Новини" із посиланням на прес-службу компанії "Оболонь".

"Антидемпінгове розслідування щодо імпорту українського пива на територію Білорусі офіційно припинено", - ідеться у повідомленні.

Так, зокрема, в документі повідомляється, що наказом МЗС Білорусі № 1 від 18 січня припинено розслідування, яке проводилося з метою запровадження антидемпінгових заходів щодо українського пива.

Реклама:

Причиною припинення розслідування зазначено той факт, що Білоруський державний концерн харчової промисловості "Белгоспищепром" відкликав свою заяву про застосування антидемпінгових заходів щодо імпорту пива з України.

Як повідомлялося, МЗС Білорусі почало антидемпінгове розслідування щодо імпорту українського пива в квітні 2010 року, у червні Україна і Білорусь домовилися про припинення цього розслідування.

Рада міністрів Білорусі ввела разові ліцензії на імпорт пива українського виробництва з 1 січня 2011 року до 31 грудня 2012 року.

За даними компанії "Укрпиво", в 2009 році в Білорусь було поставлено 4,6 млн. дал українського пива.

Експорт пива на білоруський ринок здійснюють всі великі українські виробники, найбільшу питому вагу в експорті має "Оболонь".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: