У Німеччині затримано главу земельної комісії Київради

Середа, 12 січня 2011, 09:15

Поліція Франкфурта-на-Майні - Німеччина, затримала депутата Київради, голову постійної комісії, який перебував у міжнародному розшуку - Олексія Євлаха

Євлаха звинувачують у заподіяні збитків на суму 10 млн. гривень, повідомляє газета "Сегодня".

Ще на початку липня Євлах давав пояснення працівникам СБУ в будівлі Київради, після чого йому стало погано - з гіпертонічним кризом і загостренням цукрового діабету він потрапив у приватну клініку, після якої він, за словами його помічниці Олени Маркосян, виїхав до Німеччини на лікування.

"Йому зробили 6 операцій на нозі, останню перед самим Новим роком", - сказала вона.

Реклама:

Кілька років тому Євлах потрапив в ДТП, після якого його ногу лікарі буквально збирали по частинах.

Маркосян сказала, що ні їй, ні родині нічого не відомо про затримання.

"Я постійно спілкувалася з Олексієм. Він був у лікарні і постійно, за його словами, інформував СБУ про те, де знаходиться. З його дружиною Валентиною я розмовляла вранці. Вона збиралася вилетіти до чоловіка, оскільки він повинен був повернутися в Україну", - сказала вона.

За словами джерела в Київраді, Євлах пропонував співробітникам СБУ сплатити за свій рахунок відрядження до Німеччини, щоб він міг дати свідчення.

У службі безпеки це не коментують. Колеги Євлаха по Київраді вважають, що його приїзд буде дуже невигідний багатьом учасникам земельного дерибану зі столичної влади, оскільки у нього, як у голови земельної комісії, був "ключ" від всіх схем, і він підписував усі земельні рішення.

Хоча порядок денний засідання Київради формувала Світлана Макєєва - екс-начальник земуправління секретаріату Київради, її справа зараз направлено до суду.

Євлах вносив багато скандальних земельних питань на сесії "з голосу".

Наприклад, 1 жовтня 2007 року ним було винесено відразу 18 питань про виділення землі садовим кооперативам, проекти рішень ніхто з депутатів не бачив.

Також стало відомо, що екс-начальнк главку охорони здоров'я Людмила Качурова вже відпущена з СІЗО на підписку про невиїзд.

Але звинувачень з неї не зняли. Нагадаємо, її підозрюють у нецільовому використанні бюджетних грошей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!