Янукович заборонив Азарову забирати гроші в Києва

Середа, 29 грудня 2010, 10:43

Підписавши держбюджет, що враховує пропозицію уряду про вилучення в загальний фонд 50% податку на доходи фізосіб в Києві, президент доручив прем'єру в майбутньому виправити цю "помилку".

Про це вчора поінформувала прес-служба глави держави, пише видання "Комментарии".

На початку грудня цього року Янукович вже припиняв спробу уряду поповнити держбюджет за рахунок столичного бюджету.

Тоді він наклав вето на Податковий кодекс, відзначивши, що введення для Києва такого вилучення є необгрунтованим і не відповідає встановленим Бюджетним кодексом принципам справедливості і неупередженості, єдності бюджетної системи України.

Реклама:

Президент також відзначав, що столичний статус Києва накладає додаткові зобов'язання, тоді як пропозиція уряду підриває фінансову основу місцевого самоврядування в місті.

Разом з тим, Кабмін повторно подав цю пропозицію в проекті держбюджету-2011.

Саме воно викликало найбільші протести опозиції в ході розгляду закону, проте все ж таки було прийнято більшістю народних депутатів.

Раніше голова Верховної ради Володимир Литвин повідомляв про домовленість повернутися до цієї поправки за підсумками першого кварталу 2011 року.

За оцінками секретаря Київради Олеся Довгого, загальна сума вилучень з бюджету столиці до держбюджету повинна скласти 8,25 млрд. гривень.

Згідно з даними КМДА, на податок на доходи фізосіб припадає 70-80% всіх надходжень до міського бюджету.

У той же час за оцінками самого Кабміну, вилучення складе 6,77 млрд. гривень.

Цікаво і те, що вчора Київрада прийняла до розгляду проект міського бюджету, у видатковій частині якого вилучення до державного бюджету заплановано в сумі 1,472 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!