Родовід Банк розробить план розвитку

П'ятниця, 10 грудня 2010, 21:17

Націоналізований Родовід Банк до кінця 2010 року розробить стратегічний план розвитку з урахуванням додаткової капіталізації.

Відповідне рішення було ухвалене у п'ятницю на нараді під головуванням прем'єра Миколи Азарова за участю міністра фінансів Федора Ярошенка, голови Національного банку України Володимира Стельмаха і тимчасового адміністратора "Родовід банку" Юрія Райтбурга з питань діяльності банку, повідомляє прес-служба уряду.

"Тимчасовий адміністратор банку зобов'язаний вжити заходів щодо поліпшення стану ліквідності та стабільного обслуговування вкладів населення", - ідеться у повідомленні.

Згідно з ним, за станом на 1 грудня 2010 активи банку становлять понад 10 млрд. гривень, регіональна мережа банку має 110 відділень, чисельність працівників банку складає більше 2 тис. осіб.

Реклама:

У повідомленні відзначається, що банк проводить роботу з погашення заборгованості за кредитами і тільки за останні три місяці повернув понад 200 млн. гривень.

Родовід Банк (раніше - АКБ "Персональний комп'ютер") заснований в 1990 році. Фінустанова в 2009 році стала учасником урядової програми рекапіталізації банків.

Уряд влив у Родовід Банк 8,4 млрд. гривень, отримавши натомість 99,9907%.

У вересні 2010 року Нацбанк вирішив продовжити термін роботи тимчасової адміністрації в Родовід Банку до 15 грудня.

Тоді ж з'ясувалося, що Родовід Банк потребує нових вливань на суму 5,8 млрд. гривень, проте в кінці листопада віце-прем'єр Сергій Тігіпко повідомив про відсутність у бюджету таких коштів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!