Янукович об'єднав оборонну промисловість в одну компанію

П'ятниця, 10 грудня 2010, 15:26

Президент Віктор Янукович наказав об'єднати усю оборонну промисловість України в єдине державне об'єднання з виготовлення, ремонту, модернізації та продажу зброї.

Про це сказано в указі №1085/2010 "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади", оприлюдненому на веб-сайті глави держави.

Згідно із документом, Кабінет міністрів зобов'язаний протягом місяця здійснити заходи "щодо створення державного господарського об'єднання "Укроборонекспорт", яке об'єднає в собі держпідприємства, котрі здійснюють господарську діяльність у сфері розробки, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєнь, військової та спеціальної техніки і боєприпасів, і які беруть участь у військово-технічному співробітництві з іноземними державами".

Як відомо, згідно з оприлюдненими раніше даними Міністерства промислової політики, нині в інтересах оборонно-промислового комплексу в Україні працює 143 підприємства, з них 122 - державні, 16 - казенні, 5 - приватні.

Реклама:

Обсяг експорту озброєнь і послуг військового та спеціального призначення України, згідно з різними експертними оцінками, складає в останні роки близько 1-1,4 млрд. доларів на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!