Валютне кредитування - це додаткові ризики для економіки - Арбузов

Середа, 1 грудня 2010, 15:27

У Національному банку схиляються до думки, що валютне кредитування - це додаткові ризики для економіки.

Про це заявив перший заступник голови НБУ Сергій Арбузов журналістам у середу, повідомляє УНІАН.

"Нацбанк схиляється до думки, що валютне кредитування сьогодні для нашої економіки - це додаткові ризики, оскільки немає необхідних інструментів хеджування для позичальників", - сказав Арбузов.

За його словами, Нацбанк сьогодні розробляє відповідні законодавчі норми з приводу валютного кредитування і веде відповідні консультації з міжнародними фінансовими організаціями.

Реклама:

За його словами, в законодавчому порядку може бути заборонене валютне кредитування для фізичних осіб і обмежене для юридичних осіб, а саме тих, які не мають експортної виручки.

Нацбанк має намір розробити відповідні рекомендації для комерційних банків, як працювати з такими позичальниками.

Верховна рада 23 червня 2009 року законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою подолання негативних наслідків фінансової кризи" встановила заборону на валютне кредитування для фізичних осіб на невиробничі цілі.

Була встановлена норма про видачу валютних кредитів виключно в безготівковій формі.

НБУ заборонив видавати кредити в іноземній валюті фізичним особам, зокрема "овердрафт" - кредит, яким може скористатися позичальник, у якого з`являється тимчасова потреба в грошових коштах за картковим рахунком, до 1 січня 2011 року, у зв`язку з набуттям чинності Закону №1533-VI.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!