Україна узгодила трудову міграцію до Іспанії

Середа, 1 грудня 2010, 12:24 -

Верховна рада ратифікувала угоду між Україною та Іспанією щодо врегулювання та упорядкування трудових міграційних потоків між двома державами.

Таке рішення підтримали 294 депутатів.

Документ передбачає встановлення категорій працівників, які будуть мати право на працевлаштування, порядку взаємодії уповноважених органів сторін з працевлаштування, порядку відбору та найму працівників, отримання ними необхідних документів для мешкання і працевлаштування, закріплення умов праці та соціальних гарантій працівників, порядку їх повернення в державу походження, спеціальних положень щодо сезонних працівників.

Ця угода поширюється на працівників, які є громадянами однієї з договірних сторін і мають відповідний дозвіл на здійснення трудової діяльності на території іншої договірної сторони у разі наявності попередньо підписаного трудового контракту з роботодавцями цієї договірної сторони.

Реклама:

Зокрема:

- контракти постійних працівників - на початковий період, не менше одного року, в кількості, яка буде визначатися відповідно до наявних пропозицій з працевлаштування;

- контракти сезонних працівників - на період, який не перевищує дев'яти місяців на рік в кількості, яка буде визначатися відповідно до наявних пропозицій з працевлаштування;

- контракти стажистів (працівники у віці від 18 до 35 років, які вдосконалюють свою професійну та мовну кваліфікацію) - на період до 12 місяців, який може бути продовжений на строк до шести місяців.

У остннньому випадку потрібен висновок трудового контракту відповідно до положень трудового законодавства приймаючої держави у сфері практики і навчання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: