Парламентська комісія зі спірного газу визначилася коли послухає Бойка

Середа, 8 вересня 2010, 15:34

Тимчасова слідча комісія Верховної ради з розслідування діяльності компанії RosUkrEnergo вирішила заслухати інформацію міністра палива і енергетики Юрія Бойка у даній справі на своєму наступному засіданні, яке орієнтовно відбудеться в період з 14 по 16 вересня.

Відповідне рішення про звернення до Бойка з проханням взяти участь у наступному засіданні комісія прийняла в середу, 8 вересня, повідомляє агентство "Українські Новини".

За словами голови комісії депутата Ради Романа Зварича, раніше в рамках його неформальної зустрічі з Бойком, міністр висловив готовність всіляко співпрацювати з комісією.

Крім того, члени комісії мають намір вивчити протягом найближчих 2 тижнів роздані на засіданні матеріали у справі для прийняття попереднього рішення.

Реклама:

За словами Зварича, комісія має намір в майбутньому також звернутися до парламенту з проханням продовжити термін роботи ТСК, який завершується орієнтовно в кінці вересня.

Нагадаємо, 23 червня СБУ затримала колишнього голови Державної митної служби Анатолія Макаренка, а 9 липня - колишнього першого заступника голови "Нафтогазу" Ігоря Діденко.

8 червня СБУ порушила справу за фактом розтрати службовцями "Нафтогазу" шляхом зловживання службовим становищем 11 млрд. куб. м транзитного газу вартістю 33,9 млрд. гривень, який належав компанії RosUkrEnergo.

Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма зобов'язав "Нафтогаз" повернути RosUkrEnergo 11 млрд. куб. м природного газу і надати додатковий обсяг газу у розмірі 1,1 млрд. куб. м в якості неустойки за порушення умов контракту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!