Росіянам заборонили продавати аналог "Раффаелло" в Україні

Понеділок, 20 вересня 2010, 12:19

17 вересня Господарський суд Києва частково задовольнив позов групи Ferrero у спорі щодо захисту торгової марки Raffaello.

Російській компанії "Ландрін" заборонили продавати свої цукерки, схожі на Ferrero, в Україні, пише газета "Дело".

Розгляд справи почався 15 квітня 2010 року після рішення Верховного суду України, винесеного 26 січня 2010 року, який направив початковий позов на новий розгляд до суду першої інстанції - до Господарського суду Києва.

Компанія Soremartek S.A., яка входить до групи Ferrero, заявляла, що було порушення приналежних їй прав інтелектуальної власності при продажі цукерок Landrin Waferatto Classic, вироблених російським ЗАТ "Ландрін".

Реклама:

Перед цим, у жовтні 2009 року, Вищий господарський суд відмовився задовольнити касаційну скаргу компанії Soremartek S.A.

Директор з інтелектуальної власності Soremartek S.A. Даніеле Лінгва був здивований рішенням суду.

"У нас були схожі судові розгляди, коли ми захищали свою торговельну марку в інших країнах. У Росії виграли справу щодо захисту товарного знака Raffaello у Вищому арбітражному суді, але попередні три інстанції ми теж вигравали. Але щоб ми програли касаційну інстанцію - такого ще не було", - резюмував Лінгва.

Госпсуд ухвалив, що цукерки Landrin Waferatto Classic не можуть реалізовуватися на території України, оскільки це порушує права компанії Soremartek S.A. на належним чином визнану Державним департаментом інтелектуальної власності України міжнародну реєстрацію торгової марки № 798984, яка охороняє зовнішній вигляд відомої цукерки Raffaelo.

Суд також відмовив у задоволенні зустрічного позову про визнання цієї торгової марки недійсною.

Поки невідомо чи подала російська компанія апеляцію на це судове рішення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!