Миколаївським портом покомандує Кактус. Працівники протестують

Вівторок, 10 серпня 2010, 16:02

Міністр транспорту Костянтин Єфименко відсторонив Василя Капацину від виконання обов'язків начальника Миколаївського морського торгового порту.

Про це заявила прес-секретар порту Аліна Максимова, повідомляє "Обком" із посиланням на "Українські новини".

За її словами, Капацина усунений з 10 серпня за нібито втручання в роботу комісії Головного контрольно-ревізійного управління.

Максимова повідомила, що зараз комісія КРУ проводить перевірку в порту, яка повинна завершитися 30 серпня. Члени комісії не підтверджують факти втручання Капацини в їхню роботу.

Реклама:

Виконуючим обов'язки начальника порту призначений Олексій Кактус, який є директором компанії "Логістранс" (Київ). Раніше Кактус працював начальником третього вантажрайону Миколаївського морпорту.

У той же час, близько 500 нинішніх і колишніх працівників порту 10 серпня провели мітинг біля головного офісу морпорту в Миколаєві з вимогою відставки міністра транспорту.

Мітингуючі тримали плакати: "Єфименка у відставку", "Ветерани не дозволять розграбувати порт", "Міністром повинен бути професіонал".

Учасники акції протесту прийняли резолюцію з вимогою припинити дестабілізацію роботи морпорту, не усувати начальника порту Капацину від обов'язків.

Також в резолюції міститься вимога відставки самого Єфименка з посади міністра і пропозиція звернутися до глави Миколаївської облдержадміністрації Миколи Круглова з проханням доповісти президенту Віктору Януковичу ситуації, що склалася в морпорту.

За словами начальника профсюзного комітету працівників і ветеранів Миколаївського морпорту Павла Прокопенка, якщо на мітинг не буде належної реакції, профком готовий продовжити акції протесту аж до страйку.

Мітингувальники вирішили оголосити передстрайковий стан на підприємстві.

У Миколаївському морпорту близько 3 тисяч працівників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!