БЮТ: затримання Діденка – це шантаж

П'ятниця, 9 липня 2010, 17:32

Затримання екс-заступника керівника "Нафтогазу" Ігоря Діденка - це прямий шантаж опозиції главою СБУ Валерієм Хорошковським.

Про це заявив БЮТівець Сергій Соболєв.

"Оскільки їм не вдалося зламати офіцера Макаренка, який зараз знаходиться у камері з шістьма обвинуваченими у вбивствах, у зґвалтуваннях, з тим же відомим "колядником" Зваричем", - зазначив він.

"Зрозуміло, що все це робилося з однією метою - морально і фізично зламати Макаренка. Це їм не вдалося", - наголосив БЮТівець.

Реклама:

"Тепер вони використали цей досвід проти Діденка", - додав Соболєв.

Він наголосив, що СБУ не вдасться зламати Діденка як і Макаренка: "Діденко витримав роки у німецькій тюрмі і з піднятою головою вийшов звідти, довівши свою невинуватість. Я думаю, і нинішній владі не вдасться зламати його".

"У нас виходить, що всі ті, хто Діденка колись здавав у німецьку в'язницю, тепер ходять у віце-прем'єрах-реформаторах, а Діденку, який довів свою невинуватість і захищав інтереси України, знову загрожує ув'язнення", - сказав Соболєв.

"Ні у Хорошковського, ні у тих людей, яких він лобіює, нічого не вийде, адже Макаренко вже довів, що справжні офіцери не здаються, бо це не такі "липові" офіцери, які з водіїв київських зоопарків безпосередньо керують СБУ, а це дійсно офіцери, які будуть триматися, незважаючи ні на що", - зазначив він.

Як відомо, 11 червня глава СБУ Валерій Хорошковський заявив, що СБУ порушила кримінальну справу за фактом нанесення державі Україна збитків у зв`язку з рішенням Стокгольмського арбітражу за позовом компанії "РосУкрЕнерго" до "Нафтогазу".

23 червня Головне слідче управління СБУ порушило проти екс-голови Державної митної служби Макаренка кримінальну справу за фактом службової недбалості ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України.

СБУ викликала Макаренка 23 червня як свідка у кримінальній справі про незаконне митне оформлення газу, що належав компанії "РосУкрЕнерго", і який згідно з угодою з російським ВАТ "Газпром" було продано НАК "Нафтогаз України".

Після допиту Макаренку пред`явили постанову про затримання.

Печерський районний суд Києва 24 червня виніс постанову про обрання щодо Макаренка запобіжного заходу у вигляді арешту терміном на 2 місяці.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!