МВФ: ризики для економіки значно зросли

Середа, 9 червня 2010, 10:10

Ризики для світової економіки значно виросли і головним із цих ризиків є вразливість бюджетної політики багатьох розвинених країн.

Про це заявив, виступаючи в Сінгапурі, заступник директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Наоукі Шинохара, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Основну стурбованість викликає те, що можливості для подальшої підтримки за рахунок монетарної політики стали значно більш обмеженими, а в ряді випадків вже вичерпані", - сказав він.

На його думку, перспективи світової економіки залишаються невизначеними. Розвиток ситуації на фінансових ринках створює значні ризики, оскільки може призвести до зростання процентних ставок, погіршення балансів банків, умов для кредитування, перетікання капіталу.

Реклама:

Особливу заклопотаність у Шинохара викликає здатність банківського сектору вистояти в умовах "шоків фондування". Ризики в цій сфері підвищуються через сумніви учасників ринку в здатності уряду здійснити заходи щодо зміни своєї політики.

За словами Шинохари, в світі має місце "різношвидкісне" пожвавлення, коли темпи зростання сильно розрізняються навіть всередині окремих регіонів.

Нещодавні події в Європі, сказав він, нагадали про невпевненість пожвавлення і про те, що кризовий відрізок ще не пройдено.

У розвинених країнах пожвавлення залишається "пригніченим", а от зростання в Азії йде випереджаючими темпами, сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!