Тимошенко показала документи на газ Фірташа

Четвер, 24 червня 2010, 14:19

ВАТ "Газпром" на початку 2009 року придбало у НАК "Нафтогаз України" 11 млрд. кубометрів природного газу, поставленого до України в режимі транзиту, а потім майже одразу продав цей газу назад за ту ж суму.

Відповідні документи у четвер оприлюднив офіційний сайт Блоку Юлії Тимошенко.

На підтвердження на сайті блоку наводяться фотокопії акту здачі-приймання запасу газу в підземному сховищі газу (ПСГ) відповідно від 4 і 6 лютого 2009 року: у першому продавцем виступає "Нафтогаз України", а покупцем - "Газпром", тоді як у другому вони міняються ролями.

Водночас, в угоді немає жодної згадки про те, що 11 млрд. кубометрів газу, які є об'єктом купівлі-продажу, на момент підписання документу належали "РосУкрЕнерго", або були передані РУЕ "Газпрому"/відібрані у РУЕ "Газпромом" в рахунок компенсації якихось заборгованостей, про які говорила свого часу Тимошенко, пояснюючи виключення із сторін договору фактичного власника газу.

Реклама:

Натомість є пункт 3.3, де обумовлено, що покупець ("Нафтогаз") не має ніякого права вимагати у продавця ("Газпрому") повернути виплачені за цим договором гроші, зокрема плату за газ, за єдиним виключенням - якщо газ не переданий покупцеві до 6 лютого 2009 року.

Також, згідно зі статтею 8, покупець бере на себе повну відповідальність і звільняє продавця і його посадових осіб від будь-якої відповідальності (в т.ч. виплат збитків, штрафів, компенсацій тощо), що виникають унаслідок порушення договірних зобов'язань (у тому числі і в результаті недбалості продавця!) і пов'язаних з виконанням підписаного договору, а також з реалізацією покупцем будь-якого з його прав і засобів правового захисту згідно цього договору.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!