У Януковича обіцяють графік реформ "протягом місяця"

П'ятниця, 11 червня 2010, 17:12

Робочі групи очолюваного президентом Комітету економічних реформ розроблять плани-графіки впровадження Програми економічних реформ протягом місяця.

Про це заявила перший заступник голови Адміністрації президента Ірина Акімова, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"У плани-графіки входить чітке визначення за часом, за відповідальними і за змістом процесів підготовки законодавчих та інших актів, на яких реформи, власне, і базуються", - сказала вона.

За словами Акімової, частина законопроектів - вже в парламенті або ось-ось будуть подані, щоб прийняти їх ще на цій сесії.

Реклама:

Серед них, зокрема, законопроекти про дерегуляцію та щодо посилення незалежності Національного банку України.

"План-графік, з одного боку, заточує роботу органів виконавчої влади на конкретні кроки - в рамках двох тижнів у 2010 році і поквартально з 2011 по 2014 роки, а з іншого, дає потужний інструмент моніторингу", - підкреслила Акімова.

Вона також повідомила, що при Комітеті економічних реформ планується створити координаційний центр. Нині дискутується питання, в якій формі і яким чином він буде створений.

"Функцією його буде, з одного боку, допомагати виписувати деталі в робочих групах для реалізації Програми економічних реформ, з іншого - здійснювати постійний щотижневий моніторинг, як цей процес рухається", - сказала Акімова.

За її словами, Комітет економічних реформ як і раніше планує залучати до роботи міжнародних експертів.

Акімова нагадала, що в процесі підготовки Програми економічних реформ комітет працював як з експертами міжнародних організацій - Світового банку, Міжнародного валютного фонду та OECD, так і з групою іноземних консультантів, яких допомагали залучати різні фонди.

Зокрема, за її словами, "фонд "Ефективне управління" Ріната Ахметова в цьому сенсі дуже сильно допомагав, залучаючи хороших, якісних консультантів і фінансуючи цю допомогу".

У той же час вона ще раз підкреслила: Програма економічних реформ відрізняється від інших програм тим, що написана людьми, які її будуть реалізовувати.

"Принцип написання закладався один: програма пишеться в робочих групах, куди входять представники міністерств і відомств, яким доведеться її реалізовувати, депутати, яким доведеться приймати законодавчі акти, представники академічної науки", - пояснила Акімова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: