Севастополь пнеться напряму просити грошей у Москви

Четвер, 13 травня 2010, 11:03

Севастополь і Москва мають намір розробити комплексну програму співпраці, яка б включала найрізноманітніші напрями взаємодії двох міст.

Така ініціатива була обговорена під час зустрічі глави Севастопольської міськдержадміністрації Валерія Саратова і делегації уряду Москви.
  
"Програма буде багатоплановою, але два моменти ми вже особливо виділили і будемо на них акцентувати особливу увагу - це інвестиції в Севастополь і гуманітарний простір. Ці напрямки нам треба розвивати і думати, як удосконалювати співпрацю", - заявив Саратов після зустрічі журналістам.

Він повідомив що керівництвом адміністрації Севастополя буде направлено відповідні пропозиції про створення та підписання такої програми меру Москви Юрію Лужкову, щоб фахівці обох сторін змогли приступити до практичної роботи щодо створення документу.

"Для підготовки програми знадобитися час. У Москви інший масштаб і у Москви нам треба багато чого повчитися, тому я буду просити мера столиці Юрія Лужкова надіслати своїх фахівців до Севастополя, щоб ми правильно сформулювали завдання та напрями спільної діяльності", - зазначив Саратов.

Зі свого боку, керівник делегації уряду Москви Ірина Рабер заявила, що після підписання угоди про продовження базування Чорноморського флоту РФ в Україні на "чудовому фоні, який створили наші президенти, ми повинні таким же гарним темпом наповнити практичним змістом наші подальші дії".

За словами Рабер, мер Москви разом з мером Севастополя "найближчим часом мають підписати комплексну програму співпраці наших міст, яка охоплювала б різні сфери нашого спілкування і гуманітарні, і, звичайно, що стосуються створення інфраструктури міста, його подальшого розвитку".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!