Суд виконав вимогу Григоришина щодо "Турбоатому"

П'ятниця, 5 березня 2010, 13:36

Господарський суд Харківської області у повному обсязі задовольнив позов міноритарного акціонера ВАТ "Турбоатом" - ТОВ "Компанія з управління активами "Сварог Ессет Менеджмент", визнавши недійсними рішення зборів акціонерів компанії від 4 лютого 2010 року.

Відповідне рішення суд прийняв на засіданні 4 березня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу "Турбоатому".

Прес-служба інформує, що під час зборів акціонерів 4 лютого, зокрема, було прийнято рішення про направлення на виплату дивідендів за 2009 рік 35% чистого прибутку, який склав 125,7 млн. гривень.

Прес-служба нагадує, що згідно з рішенням зборів акціонерів, державі, як власнику 75,22% акцій, до 5 березня 2010 року необхідно було виплатити дивіденди в розмірі 33,103 млн. гривень.

Реклама:

"Таким чином, госпсуд Харківської області за один день до дати виплати державі нарахованих дивідендів за 2009 рік блокував це перерахування. Крім того, суд заблокував виплату дивідендів іншим акціонерам, у т.ч. працівникам заводу", - підкреслюється в повідомленні.

За оцінкою підприємства, своїми діями суд дав "добро" на початок нової рейдерської кампанії щодо ВАТ "Турбоатом", а також відкрив нові шляхи встановлення контролю "антидержавно налаштованого акціонера над стратегічним підприємством України".

Як повідомлялося, збори акціонерів 4 лютого ініціювала КУА "Сварог Ессет Менеджмент", представники якої були присутні на зборах.

"Сварог Ессет Менеджмент" також ініціював питання перевиборів складу органів управління, в тому числі гендиректора, однак збори провели зміни тільки в наглядовій раді.

За інформацією "Турбоатома", позов до суду міноритарій подав 6 лютого, заперечуючи процедуру реєстрації на зборах. В якості третьої особи у справі залучено Харківське територіальне управління Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку.

ВАТ "Турбоатом" спеціалізується на виробництві турбін для теплових і атомних електростанцій, гідравлічних турбін для гідроелектростанцій і гідроакумулюючих електростанцій, газових турбін для теплових електростанцій, парогазового устаткування та іншого енергетичного обладнання.

Державі належить 75,224% акцій "Турбоатома", ще близько 12% акцій ВАТ володіє венчурний інвестфонд "Сьомий" КУА "Сварог Ессет Менеджмент", пов'язане з підприємцем Костянтином Григоришиним.  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: