Тимошенко довела країну до катастрофи – міністр фінансів

Субота, 13 березня 2010, 17:07

Уряд Юлії Тимошенко довів до занепаду стан державних фінансів, що суттєво ускладнило ситуацію з виплатою пенсій в Україні.

Про це заявив міністр фінансів Федір Ярошенко на брифінгу в Кабінеті міністрів, повідомляє прес-служба уряду.

Ярошенко зазначив, що після вивчення стану справ у відомстві було об'єктивно виявлено, що система державних фінансів, в тому числі, фінансування соцвиплат, знаходиться в повному занепаді.

За його словами, уряд Тимошенко публічно повідомляв про свої досягнення, але насправді приховував той факт, "що фінансовий стан держави перебуває на межі катастрофи".

Реклама:

Ярошенко повідомив, що навіть колишній керівник Держказначейства Тетяна Слюз, листом від 9 та 10 березня 2010 року інформувала попереднє керівництво Міністерства фінансів про критичний стан справ в системі державних фінансів.

"Наявних на єдиному казначейському рахунку коштів та очікуваних надходжень недостатньо для здійснення фінансування навіть захищених соціальних статей і видатків для надання позичок Пенсійному фонду. Залишок коштів на кінець операційного дня становить мінус 1,4 млрд. гривень", - процитував міністр лист від Держказначейства.

Ярошенко заявив, що на цей час загальний дефіцит коштів Пенсійного фонду вже перевищив 25 млрд. гривень, і ситуацію не могли врятувати навіть кредити, які уряд брав.

"Велетенський дефіцит, зростаючий шаленими темпами державний борг, повний провал в роботі державних адміністраторів податків і зборів - таким є результат роботи попереднього уряду", - заявив Ярошенко.

Поза тим, підкреслив міністр, фахова урядова команда, яка стала до роботи, має успішний досвід подолання кризових ситуацій і спирається на єдність дій гілок влади.

"Хочу всіх запевнити, що Міністерство фінансів забезпечить в повному обсязі фінансування усіх видатків, як це доручив президент Віктор Янукович, як зобов'язався уряд", - наголосив Ярошенко.

"Ми не допустимо жодних зривів в системі державних фінансів, і всі пенсії і соціальні виплати будуть виплачуватися своєчасно", - додав він.

Також Ярошенко повідомив, що уряд активно працює над відновленням співпраці з міжнародними організаціями, в тому числі і з МВФ.

"Йде відновлення роботи з усіма світовими фінансовими організаціями", - підкреслив він і додав, що віце-прем'єр Сергій Тігіпко уже провів декілька консультацій з кредиторами та партнерами України.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!