Думка експерта: Антикризові заходи влади мають бути прозорими. ВІДЕО

Середа, 24 лютого 2010, 15:31

Втрата довіри до банків - невід'ємний наслідок фінансової кризи чи не у всіх державах.

Відтак, саме відновлення довіри, зокрема й фізичних осіб, має бути стратегічним завдання усіх гілок влади, переконує голова правління Райффайзен банку Аваль Володимир Лавренчук.

Він згоден, що криза 2009 року, яка охопила всі галузі, спричинена банками, відтак ніякого прориву, на його думку, не буде без відновлення спокою в цій галузі.

"Без здорової фінансової системи не буде відновлення економіки і не здійсниться жодна стратегія нових прем'єрів і президентів", - сказав Лавренчук.

Реклама:

Топ-менеджер нагадав, що в жодній із 17 країн, де працює Райффайзен банк, нема швидкого поступу економіки.

"Безвідмовного рецепту виходу з кризи не буває. Майбутнє покаже, яка із стратегій правильна, але базовий принцип успіху полягає в тому, що виграють ті суспільства, які збудують прозорий і передбачуваний діалог зі суспільством", - вважає банкір.

Він радить зробити антикризові заходи влади більш прозорими.

"Неозвучення планів щодо їх втілення - ось головна проблема пострадянських країн і найбільша загроза для успішної стратегії", - впевнений керівник.

Він навів приклад Сполучених Штатів, де новий президент Обама заздалегідь детально роз'яснив суть банківської реформи: "Не має бути надвеликих банків у світі".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!