Тимошенко побудує "територію якісного життя"

Субота, 30 січня 2010, 01:13

Фінансова криза дала можливість вирішити житлове питання.

Про це в ефірі телеканалу "Інтер" сказала прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

"Будівельні програми - це підняття країни. І тому, я переконана, одною із стратегій нового президента має бути стратегія, яка буде називатися: "територія якісного життя". Це комплексна перебудова центрів міст і маленьких міст, які дадуть можливість вирішити квартирне питання", - запевнила Тимошенко.

На ії думку, криза дала можливість відпрацювати модель, як житлове питання можна вирішувати в майбутньому.

Реклама:

"Україна за 18 років не будувала за державні кошти ніяких квартир ні для яких пільгових категорій громадян. А під час кризи ми зробили велику будівельну програму", - наголосила прем'єр.

Тимошенко нагадала, що держава придбала майже 6 тисяч квартир, щоб підтримати будівельників й одночасно дати квартири тим людям, які стояли 30-35 років в черзі.

За словами голови уряду, Державна іпотечна установа вперше за 18 років застосувала спеціальну систему кредитування.

"ДІУ сьогодні може надавати під заставу житла кредити без першого внеску. Саме за кризовий час установа навчилася давати такі кредити на 20-25 років і головне - ці кредити складають не більше 5-7% річних", - підкреслила вона.

Також Тимошенко підтвердила інформацію щодо розміщення Державною іпотечною установою 500 мільйонів гривень на депозитному рахунку в банку "Надра" за два тижні до введення тимчасової адміністрації до фінансової установи.

За словами голови уряду, ці кошти було виведено з банку й витрачено на програми ДІУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!