НБУ хочуть зробити кузнею орденів

Середа, 9 грудня 2009, 10:14

Кабінет міністрів пропонує Верховній раді закріпити за Національним банком право на виготовлення державних нагород.

Про це сказано в проекті постанови №5405 "Про внесення змін до статті 71 Закону України "Про Національний банк України", зареєстрованому в Раді 3 грудня, повідомляє агентство "Українські новини".

У пояснювальній записці до проекту зазначається, що за чинним законодавством виготовлення держнагород не належить до функцій Нацбанку, а стаття 71 зазначеного закону забороняє Нацбанку здійснювати виробництво, що не входить у його функції.

У зв'язку із цим проект пропонує привести у відповідність законодавство про Нацбанк із нормами закону про державні нагороди й надати НБУ право виготовлення орденів, медалей, нагрудних знаків до почесних звань, знаків лауреатів державних премій, президентських відзнак й документів до нагород.

Реклама:

Як повідомлялося, у травні Рада надала виключне право виготовлення орденів, медалей, нагрудних знаків до почесних звань України, нагрудних знаків лауреатів державних премій і президентських нагород, а також документів, що підтверджують нагородження ними, Банкнотно-монетному двору НБУ.

У вересні 2005 року президент Віктор Ющенко скасував виключне право Банкнотно-монетного двору НБУ виготовляти цінні папери й документи строгої звітності з високим ступенем захисту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!