2010 рік буде ключовим у боротьбі з кризою

Четвер, 31 грудня 2009, 11:25

2010 рік стане ключовим у реалізації заходів для зміцнення відновлення китайської економіки і перемоги над світовою економічною кризою.

Про це заявив керівник ЦБ Китаю Чжоу Сяочуань, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Bloomberg.

У новорічній заяві Чжоу Сяочуаня, розміщеному на сайті Центробанку КНР в четвер, говориться, що для реалізації намічених на наступний рік цілей, уряд і центральний банк мають намір продовжити проведення "помірковано вільної" кредитно-грошової політики.

Наступний рік, на думку експертів, справді, буде непростим для китайської економіки, в даний час третьої за розміром у світі.

Китайський експорт як і раніше буде відчувати тиск, пов'язаний з падінням попиту на ключових ринках.

Крім того, приплив 9,21 трлн. юанів (1,3 трлн. дол.) іноземних інвестицій, а також рекордні обсяги кредитування всередині країни створять загрозу формування нових бульбашок в економіці.

Чжоу Сяочуань знову закликав до збільшення гнучкості проведеної політики, а також заявив, що Народний Банк Китаю буде стимулювати кредитування нових стратегічно важливих галузей промисловості, а також "слабких зон в економіці та суспільстві".

Однією з основних цілей китайського уряду і ЦБ залишиться боротьба за поліпшення ситуації на ринку праці.

"2010 рік - вирішальний рік у посиленні стабілізації і відновлення економіки і перемоги над світовою фінансовою кризою", - заявив він.

Реальне зростання китайської економіки в цьому році, як очікується, виявиться на рівні 8,5% і перевищить запланований урядом рівень у 8%. У 2010 році ВВП Китаю виросте на 9,4%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: