УЄФА в лютому знову перевірить Україну

Понеділок, 21 грудня 2009, 11:16

Президент УЄФА Мішель Платіні на початку лютого 2010 відвідає Україну з інспекційною перевіркою стану підготовки України Євро-2012.

Про це заявив віце-прем'єр Іван Васюник на засіданні Координаційної ради з підготовки до Євро-2012, соббщает агентство "Інтерфакс-Україна".

"До 7 лютого, в період між 3 і 7 числом, президент УЄФА Платіні відвідає три міста - Донецьк, Харків і Львів. Це буде його перша інспекційна поїздка до цих міст", - зазначив Васюник.

У той же час, за словами віце-прем'єра, підготовка об'єктів до чемпіонату в основному проходить у встановлені терміни, існує лише єдиний ризик - стабільне та своєчасне фінансування робіт.

"Ризик один - фінансове забезпечення. Стабільне, повне та своєчасне фінансування всіх об'єктів", - сказав він.

Васюник нагадав, що уряд тижнів зо два тому прийняв рішення про дофінансування об'єктів Євро-2012 на 2009 рік і авансування цих об'єктів на період виборчої кампанії 2010 року.

Однак, за його словами, жодної проплати за минулий час здійснено не було.

Він нагадав, що реконструкція НСК "Олімпійський" профінансована на 60% необхідного обсягу, Львівський стадіон - на 50%, Харківський - на 82,5%, а роботи з підготовки і реконструкції аеропортів - всього на 30%.

За словами Васюника, станом на 1 грудня роботи з підготовки всіх об'єктів профінансовані на 40% загального обсягу фінансування, передбаченого державною цільовою програмою.

При цьому він зазначив, що несвоєчасне фінансування може підштовхнути УЄФА до надзвичайного рішенням, у результаті якого може бути скасовано проведення матчів.

"Недотримання визначених УЄФА строків здачі об'єктів може змусити УЄФА до надзвичайних заходів і скасувати проведення матчів УЄФА в будь-якому приймається місті", - сказав Васюник.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!