Тимошенко знову проігнорувала Vanco

Понеділок, 2 листопада 2009, 12:05

Кабінет міністрів проігнорував запропоновану компанією "Венко Прикерченська Лтд." робочу програму і бюджет у розмірі 57 млн. доларів для реалізації першого етапу розробки Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря в 2010 році.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на прес-службу компанії.

У компанії нагадують, що надання цих документів передбачено Угодою про розподіл продукції (УРП).

"Уряд також залишив без уваги соціальні зобов'язання компанії виділити в 2010 році 300 тис. доларів для реалізації ряду соціальних і навчальних програм в Україні", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Компанія "Венко Прикерченська Лтд." офіційно надала згадані вище документи 1 жовтня 2009 року. Згідно з УРП в уряду України було 30 календарних днів для розгляду програми і бюджету на 2010 рік, а також підготовки своїх коментарів щодо цих документів", - відзначають у прес-службі.

У "Венко Прикерченська Лтд." вважають, що, як і в 2008 році, Кабінет міністрів проігнорував пропозиції компанії, що свідчить про намір уряду продовжити блокування проекту розробки Прикерченської ділянки континентального шельфу Чорного моря.

Як наслідок, соціальні ініціативи компанії про виділення 300 тис. доларів на навчальні та благодійні програми в Україні також були залишені без уваги.

"На жаль, реакція нинішнього уряду, який знову, як і рік тому, проігнорував робочу програму і бюджет проекту на 2010 рік, була для нас цілком передбачувана. Тим не менш, ми продовжуємо виконувати всі свої зобов'язання згідно УРП, яка так само в силі. Незалежно від результатів майбутніх виборів, ми маємо намір і далі твердо відстоювати свої права в Стокгольмському арбітражному суді, де продовжується арбітражний процес з питання дії УРП", - зазначив президент "Венко Прикерченська Лтд." Джим Баун.

Як відомо, "Венко Прикерченська Лтд." є підрозділом Vanco International, дочірньої компанії Vanco Energy.

"Венко Прикерченська Лтд." займається геологорозвідкою та розробкою нафтогазових родовищ на Прикерченському шельфі Чорного моря (проект). Цей проект включає в себе три перспективні площі: Судакський складчастий пояс, Судацький глибоководний складчастий пояс і площу Тетяєв.

Загальна площа ділянки становить 12 960 кв.км, глибина моря - від 70 до 2200 м.

Реалізація проекту запланована в два етапи: пошукові роботи, а також розробка і видобуток. Загальна сума інвестицій в проект складе понад 15 млрд. доларів.

У 2006 році Vanсo International Ltd. виграла перший відкритий конкурс і уклала в жовтні 2007 року з Кабінетом міністрів Угоду про розділ продукції, яка буде видобуватимуться у межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря.

Vanco International передала всі права і обов'язки щодо УРП компанії "Венко Прикерченська Лтд".

25 квітня 2008 року Мінприроди анулювало ліцензію компанії "Венко Прикерченська Лтд." на користування надрами.

21 травня 2008 року Кабінет міністрів ухвалив рішення про односторонній вихід з угоди з компанією Vanco про розподіл продукції.

17 липня 2008 року компанія "Венко Прикерченська Лтд." почала арбітражний процес проти України відповідно до вимог Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма (Швеція) щодо конфлікту по УРП.

18 червня 2008 року президент Віктор Ющенко своїм указом "Про зупинення дії розпорядження Кабінету міністрів від 21 травня 2008 року №740-р" зупинив рішення уряду про односторонній вихід з угоди з компанією Vanco про розподіл продукції.

У свою чергу, в лютому 2009 року Конституційний Суд відновив рішення Кабінету міністрів про припинення угоди з компанією Vanco International про розподіл вуглеводнів Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря.

В даний час в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма продовжується арбітражний процес проти України щодо виконання УРП з компанією "Венко Прикерченська Лтд.".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: