Прибутки "Газпрому" впали у сім разів

Неділя, 1 листопада 2009, 18:44

Чистий прибуток "Газпрому" за російськими стандартами бухгалтерського обліку (РСБО) склав у третьому кварталі 20,15 мільярда рублів.

Цей показник майже в сім разів менше показника попередніх трьох місяців, пише видання "Дело".

Така значна різниця в прибутку за останні два квартали викликана зменшенням доходів за курсовими різницями і відображенням митних платежів за травень-червень 2009 року.

В цілому в перші 9 місяців 2009 року газовий монополіст заробив 189,2 мільярда рублів, що в 2,3 рази нижче за показник за підсумками аналогічного періоду минулого року.

Раніше повідомлялося, що чистий прибуток "Газпрому" в першому кварталі 2009 року, розрахований міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ) знизився в 2,6 рази в порівнянні з показником за аналогічний період минулого року і склав 103,679 мільярда рублів.

Реклама:

Падіння прибутку пояснювалося втратами від падіння курсу рубля відносно основних валют. Виторг за цей період, навпаки, збільшився.

РСБО, на відміну від МСФЗ, містить у звітність фінансові показники тільки головної компанії холдингу і не враховує показники його структурних підрозділів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: