Nemiroff випускатимуть у Білорусі

Понеділок, 19 жовтня 2009, 09:06

"Nemiroff Холдинг" підписав меморандум з концерном "Білоруським державним концерном харчової промисловості" ("Белгоспищепром") про ліцензійне виробництво продукції на його потужностях.

Про це у п'ятницю заявив голова ради директорів "Nemiroff Холдинг" Олександр Глусь, пише газета "Комерсант-Україна".

Договір передбачає ліцензійне виробництво продукції Nemiroff силами концерну: протягом 14 днів він зобов'язується надати майданчик для розливу горілки (у складі концерну - 7 лікеро-горілчаних підприємств). Зараз продукція Nemiroff до Білорусі імпортується.

Розлив горілки у Білорусі почнеться швидше за все в 2010 році, говорять в компанії.

Реклама:

Його обсяг буде розраховуватися виходячи з квоти, яку компанії надасть уряд Білорусі: в країні квотується як імпорт алкоголю, так і внутрішнє виробництво. Крім того, обсяги виробництва будуть узгоджуватися з "Белгоспіщепромом".

У перспективі компанія планує зайняти 10-15% білоруського ринку, говорить комерційний директор управляючої компанії Nemiroff Сергій Блескун.

За 9 місяців 2009 року, за даними національного статистичного комітету країни, обсяг продажу горілки в Білорусі склав 7,17 млн. дал. Зараз Nemiroff імпортує до неї близько 5 тис. дал горілчаної продукції на рік при загальному обсязі імпорту близько 27 тис. дал.

Частину продукції, виробленої в Білорусі, Nemiroff має намір експортувати до країн Балтії, Польщі та Західної Європи.

Горілчана компанія Nemiroff заснована в 1992 році Степаном Глусем. Основні ТМ - "Nemiroff Оригінальний", "Українська медова з перцем", "Українська березова особлива", "Житня з медом", Nemiroff Premium і Nemiroff Lex. Обсяг виробництва в 2008 році - 7,7 млн. дал, продажу - на суму 482,9 млн. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: